...

Alles voor een betere woning!

Aanblik Kunststof kozijnen wormerveer - tips bij de aanschaf van een voordeur

5 tips bij de aanschaf van een voordeur

Een voordeur kopen doet u waarschijnlijk hooguit één keer in uw leven. Best bijzonder dat we vaak genoegen nemen met de deur die er al in de woning zit. Zeker omdat de voordeur het visitekaartje van uw woning is.


Wilt u eens iets anders? Bent u de piepende en krakende voordeur zat? Wilt u deze winter tocht voorkomen? Of bent u het schilderen meer dan zat? Kijk dan eens rond naar een nieuwe deur. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een voordeur?

Tip 1: Kies het juiste materiaal

Gaat u voor hout of kunststof? Houten kozijnen, ramen en deuren krimpen of zetten uit, kunststof bijna niet. Kunststof is namelijk nauwelijks onderhevig aan weersinvloeden. Sluit uitstekend en blíjft dat ook doen. Een kunststof voordeur hoeft u overigens nooit meer te schilderen.

Tip 2: Stel u voordeur naar eigen smaak samen

Zorg dat u uw voordeur geheel naar eigen smaak kunt inrichten. Het is per slot van rekening úw voordeur. Met kunststof is praktisch alles mogelijk. Denk aan de keuze in kleur, structuur, panelen, ornamenten, brievenbus, zijlichten, glas-in-lood en ga zo maar door.

Tip 3: Ga voor een inbraakwerende voordeur

Dat kunststof hermetisch sluit omdat dit materiaal niet ‘werkt’ zorgt ervoor dat de voordeur geen ruimte biedt voor een breekijzer. Sowieso is een breekijzer geen goed idee, want onze kozijnen zijn op basis van Schüco profielen in de Select Windows fabriek gemaakt. Daar versterken ze de kozijnen rondom met staal. Onze voordeuren leveren wij –net als onze achterdeuren, openslaande deuren en schuifpuien– met SKG***-beslag. Zelfs de inbraakmethode ‘kerntrekken’ is niet langer mogelijk.

Tip 4: Denk aan de finishing touch

Kies een Hollandse onderdorpel. Deze lijkt op een hardstenen dorpel, maar is gemaakt van isolerend kunststof. Maar dan goedkoper en met een betere isolatiewaarde. Let er ook goed op dat u rolbandscharnieren neemt, want de ontsierende scharnierkapjes aan de binnenzijde van deur zijn écht niet meer nodig. Wij leveren standaard ranke, slanke scharnieren op al onze deuren en in de kleur van het kozijn.

Tip 5: Ga in zee met een betrouwbare partij

Kies een bedrijf met een showroom en controleer of ze VKG-gecertificeerd zijn. Zo weet u zeker dat u met een partij samenwerkt die kwaliteit levert, zekerheid biedt en er ruime service- en garantievoorwaarden op na houdt. Zo geven wij tot 15 jaar garantie op onze deuren, kleur en structuur en 10 jaar op de montage.

Ontwerpt u uw nieuwe kunststof voordeur met Aanblik?

Bent u benieuwd naar onze inbraakveilige, onderhoudsarme kunststof kozijnen, voordeuren, ramen of schuifpuien van Aanblik? Neem dan contact met ons op of laat u vrijblijvend inspireren in de showroom aan de Zuideinde 40 in Wormerveer.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om veilig onze showroom te bekijken samen met onze adviseur.
Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.