Alles voor een betere woning!

Aanblik Wormerveer - schoonmaken van kunststof kozijnen

5 tips voor het schoonmaken van kunststof kozijnen

Als straks de zon weer lekker schijnt, is het prettig als uw woning er ook stralend bijstaat. Daar heeft u gelijk het eerste voordeel van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien te pakken. Zonder dat u ze ooit nog hoeft te schilderen, staan ze er altijd als nieuw bij.

Onderhoudsarme kozijnen

In tegenstelling tot houten kozijnen, verkleuren kozijnen van kunststof niet. Wel kunnen ze natuurlijk vies worden van zand, alg of bijvoorbeeld vogelpoep. Onze kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, maar dat wil niet zeggen dat u helemaal niets hoeft te doen aan uw openslaande deuren, ramen of schuifpui. Hieronder geven we u 5 tips voor het schoonmaken van kunststof kozijnen.

5 tips om uw kunststof kozijnen te reinigen:

Tip 1 – Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

Als u de ramen zeemt, neem dan gelijk de kozijnen (en de rubbers) even mee. Een huishoudsopje is voldoende. Gebruik zeker geen bijtende of schurende schoonmaakproducten zoals thinner, aceton of spiritus. Zorg er ook voor dat uw kozijnen niet in aanraking komen met zonnebrandcrème of olie. Uw draaikiepramen slaan naar binnen open, dus deze zeemt u natuurlijk van binnenuit.

Tip 2Gebruik de juiste spons

Een zachte vochtige spons of zachte vochtige doek werkt het beste. Gebruik zeker geen schuursponsjes. Deze beschadigen uw kozijn.

Tip3 Vet scharnieren en het hang- en sluitwerk in

Maak het hang- en sluitwerk schoon als dit vies is. Om ramen en deuren soepel te laten openen en sluiten, spuit u ze eens per jaar in met WD40. Geen olie, want dat trekt juist vuil aan.

Tip 4Overweeg een onderhoudsset

Met speciale onderhoudsset die u bij ons in de showroom kunt kopen voorkomt u dat vuil snel op uw kozijnen hecht en houdt u de kleur helder.

Tip 5Ga niet zelf experimenteren

Krijgt u een vlek, een bepaalde aanslag of ingetrokken vogelpoep niet van uw kozijnen af met bovenstaande tips? Bel ons dan voor advies. Voorkom schade aan uw kozijnen en ga niet experimenteren.

Extra informatie over het schoonmaken van kunststof kozijnen

Wilt u meer weten over het op de juiste manier schoonmaken van kunststof kozijnen in uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom aan Zuideinde 40 in Wormerveer.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.