Alles voor een betere woning!

Aanblik wormerveer - kunststof kozijnen - isoleren en ventileren

Isoleren betekent ventileren

Uw woning verduurzamen loont. Zo houdt u het in de winter lekker warm binnen en in de zomer heerlijk koel. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar waar we isoleren, moeten we ook ventileren. Zeker in de winter als we veel binnen zitten is het van belang dat we continu de lucht verversen.

Wij helpen u aan sterk isolerende kozijnen , ramen, deuren en schuifpuien. Ons Energie Kozijn is wat dat betreft de toekomst. Maar omdat isoleren ook ventileren betekent, denken we graag me u mee. Alles voor een beter woongenot!

Isoleren én ventileren

Als u enkel isoleert en niet ventileert, creëert u een te hoge concentratie CO2 in huis en ontstaat er te veel vocht. Een broedplaats voor schimmels. Klachten als allergieën, slaapproblemen, hoofdpijn en luchtweginfectie liggen op de loer. Om dit te voorkomen moeten we zorgen voor een continue luchtstroom. Ventilatie dus. En nee, dan bedoelen we niet ventileren via de kieren van oude kozijnen, ramen en deuren. We hebben het over een verantwoorde manier van isoleren.

Ventileer continu

Omdat ventileren een continu proces moet zijn, is in de meeste nieuwbouwwoningen mechanische ventilatie aanwezig (te herkennen aan ventielen in het plafond). Deze zijn sowieso te vinden in de toilet en de keuken. In nieuwere huizen bevindt de ventilatie zich in iedere ruimte in het huis. Deze ventielen zuigen de oude luchtjes weg. De schone lucht komt via roosters (die meestal boven de ramen zitten) naar binnen. Extra luchten kan via een klepraam of een draaikiepraam, maar let op: luchten is niet hetzelfde als ventileren. Zodra u een raam, deur of schuifpui sluit, hoopt de vervuiling zich weer op. Bij ventileren wordt frisse lucht continu af- en aangevoerd.

Inbraakveilig ventileren

Wij adviseren bij onze sterk isolerende kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien ventilatieroosters boven de vaste ramen. Onze draaikiepramen zijn standaard voorzien van vier ventilatiestanden. Wilt u ook veilig ventileren als u van huis bent, informeer dan naar ons PADK-beslag op draaikiepramen. Hiermee komt het raam in z’n geheel 6 millimeter naar voren waardoor een luchtspleet ontstaat. Volledig volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bezoek onze showroom in Wormerveer

Bent u benieuwd naar ons advies over isoleren en ventileren in uw persoonlijke geval? Neem dan contact met ons op of laat u vrijblijvend inspireren in de showroom aan de Zuideinde 40 in Wormerveer.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om onze showroom te bekijken samen met onze adviseur. Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.