...

Alles voor een betere woning!

Aanblik Wormerveer - Kunststof kozijnen Duurzaam renoveren, isoleren en energie besparen - energiezuinig wonen - duurzaamheid

Hoe maak ik mijn woning energiezuinig?

De meeste bewoners moeten íets met hun woning om het duurzamer te maken: zonnepanelen, zonneboilers, dak-, muur- gevelisolatie, noem maar op. Wat vaak vergeten wordt is dat kunststof kozijnen dankzij de hoge isolatiewaarde ook zeer energiezuinig zijn.

Met kunststof kozijnen valt verrassend veel winst te behalen. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De energierekening daalt en uw wooncomfort en woningwaarde stijgen als u uw houten kozijnen vervangt door kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui (die u nooit meer hoeft te schilderen) met HR++ of triple glas.

Overheid betaalt mee aan verduurzamen eigen woning

Wie gaat dat betalen? Áls er al spaargeld aanwezig is, heeft u daar misschien al een andere bestemming voor. Het kan trouwens ook prettig zijn om wat spaargeld achter de hand te houden voor onvoorziene omstandigheden. Goed nieuws: u kunt uw eigen geld onaangeroerd laten. De overheid helpt namelijk mee. Zo kunt u gunstig lenen met de Energiebespaarlening. De aflossing kunt u (deels) betalen van het geld dat u overhoudt omdat uw energierekening lager zal uitvallen.

Kozijnen van de toekomst

Nu nog even een goede keuze maken, want gaat u gelijk voor het grote werk en schaft u een warmtepomp aan of begint u bijvoorbeeld met kunststof kozijnen? Die keuze kan zult u zelf moeten maken, maar weet dat Aanblik voorbereid is op kozijnen van de toekomst. Zeker met de nieuwe profielen van Schüco LivIng die wij als basis gebruiken voor onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. Deze kozijnen hebben 7-kamersysteem met aanslagdichting, superisolerend dus. De profielen zijn dieper zodat er (nu of later) gemakkelijk triple glas in past. Belangrijk want naast houten kozijnen die op den duur kieren, zijn ruiten een groot energielek in uw gevel.

Wat zijn U-waarde en RC-waarde?

Aanblik adviseert u graag over het juiste isolatieglas zodat u de laagste U-waarde behaalt. Dit getal geeft een goede indicatie van de verloren warmte via het glas.

Na enkel glas (Ug-waarde 5.8), dubbel glas (Ug-waarde 2.8) en HR glas (Ug-waarde 2.0), kregen we HR++ glas (Ug-waarde 1.1). Dit HR++ glas is standaard in onze kunststof kozijnen, ramen en schuifpuien. Inmiddels is triple glas al veelgebruikt (Ug-waarde 0.6) en past dat in de nieuwe generatie sterk isolerende kozijnen.

We horen ook vaak de term RC-waarde vallen. Let op: dit getal moet juist zo hóóg mogelijk zijn, want dit geeft de isolatiewaarde aan van de totale constructie (dak, muur, gevel, etc.). Weet u de RC waarde en wilt u de U-waarde weten? Reken dit eenvoudig uit door 1 te delen door de RC-waarde. Stel een dak heeft een RC waarde van 4, dan is de U-waarde (1:4) 0,25. Handig om te weten zodat u zelf vinger aan de pols houdt bij keuzes die u maakt om uw woning te verduurzamen.

Uw woning energiezuinig? Kom langs voor advies op maat

Wij helpen u natuurlijk graag met uw woning energiezuinig maken. Duizelen alle genoemde waardes u en vindt u het prettig om persoonlijk uitleg te krijgen? Wij adviseren u graag vanuit onze showroom aan Zuideinde 40 in Wormerveer.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om veilig onze showroom te bekijken samen met onze adviseur.
Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.