...

Alles voor een betere woning!

Subsidieregelingen kunststof kozijnen met isolatieglas

Duurzaamheid speelt vandaag de dag een grote rol. Daarom helpt de overheid een handje mee om uw woning te verduurzamen. Kiest u voor onze sterk isolerende kozijnen met isolatieglas, dan betaalt de overheid mee.

Aanblik Wormerveer - subsidieregelingen kunststof kozijnen en isolatieglas

U kunt gebruikmaken van subsidies als u graag isolerende kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui in combinatie met isolatieglas wilt. U dient dan wel eerst zelf het bedrag voor te schieten.  Heeft u dat niet op de plank liggen dan kunt u het tegen gunstige voorwaarden lenen. De overheid denkt dus met u mee, zodat Nederland in 2030 energieneutraal kan zijn.

Woning verduurzamen

U hoeft natuurlijk niet direct uw hele woning te verduurzamen. Kleine stapjes is ook prima. U zult ervaren dat goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening én voor een prettiger wooncomfort. Dus wilt u verduurzamen? Informeer dan naar de verschillende subsidiemogelijkheden voor isolerende kozijnen met isolatieglas.

ISDE subsidie

In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen als u één isolatiemaatregel hebt genomen. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een inschatting.

Vanaf 2023 heeft u als woningeigenaar maar liefst 24 maanden de tijd om uw subsidieaanvraag te doen nadat u de maatregel hebt laten uitvoeren. Dit termijn geldt alleen voor maatregelen die u vanaf 1 januari 2022 hebt genomen. Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Het kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

Subsidiebedragen bij vervangen glas

Isolerend glas   Subsidie bedrag per m2 één maatregel Subsidie bedrag per m2 twee maatregelen Minimaal vereiste m2  Maximaal m2 Maximale U-waarde

(W/m2K)

HR++ glas €23,- €53,- 8 45 1,2
Kozijnpanelen €23,- 1,2
Isolerende deuren €53,- 1,5
Triple-glas (incl. isolerend kozijn U, < 1,5) €65,50 €150,- 8 45 0,7
Kozijnpanelen €115,- 0,7
Isolerende deuren €150,- 1,0

Belangrijke kenmerken:

  • Het gaat om het isoleren van de bestaande thermische schil. Het uitbreiden van de thermische schil komt niet in aanmerking voor deze subsidie
  • Bij het toepassen van een energiebesparende maatregel komt u pas in aanmerking voor subsidie als er ten minste nog één maatregel genomen wordt zoals binnen de ISDE omschreven staat. Dit kan dus één van de maatregelen zijn die buiten de isolerende categorie vallen
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale oppervlakte eis zoals hierboven weergegeven
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale isolatiegraad zoals hierboven weergegeven

Energiebespaarlening

En heeft u het geld niet zelf op de plank liggen dan leent u het tegen gunstige voorwaarden bijvoorbeeld via de Energiebespaarlening. Hier kunnen zowel huiseigenaren als VvE’s van profiteren. Met de energie die u bespaart met isolerende kozijnen in combinatie met isolatieglas, betaalt u vaak grotendeels de lening af.

Subsidie aanvragen / meer informatie

Voor uw eigen huis put u uit de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparingen (ISDE). Waar de verenigingen van eigenaars (VvE) voorheen onder de ISDE viel, is er vanaf 2023 een nieuwe regeling. Warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten gaan over naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Daarnaast zijn er vaak nog lokale subsidies. U vindt ze op de subsidiewijzer.

Subsidie op ons Energie Kozijn

Wenst u kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui met triple isolatieglas, dan kiest u voor het Select Windows Energie Kozijn. De U-waarde (isolatiewaarde van het glas in het kozijn) is maar liefst 0,8 W/m2K. Lager gaat u nergens krijgen.

Bezoek onze showroom in Wormerveer

Mocht u zich afvragen hoe mensen hun woningrenovatie bekostigen, dan weet u dus dat ze niet alles zelf hebben betaald. Ze investeren gewoon slim. Dit is ook voor ú weggelegd. Bent u benieuwd naar de in combinatie met subsidies? Neem dan gerust eens contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Zuideinde 40 in Wormerveer. Wij laten u graag alle mogelijkheden zien van isolerend kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

Onze showroom is open – Bezoek op afspraak

Wij werken op dit moment graag op afspraak zodat u voldoende ruimte heeft om veilig onze showroom te bekijken samen met onze adviseur.
Bel of mail ons voor een afspraak, advies op maat of maak gebruik van ons contactformulier.