Inbraakveilige kozijnen - Tips tegen inbraak - Aanblik Wormerveer

De rol van kunststof kozijnen bij inbraakpreventie

Veilig wonen begint met de juiste voorzorgsmaatregelen. Bij Aanblik begrijpen we hoe belangrijk het is om uw huis te beschermen tegen inbraken, die helaas het hele jaar door kunnen plaatsvinden. Daarom vertellen we u graag meer over onze inbraakveilige kozijnen en welke rol kunststof kozijnen hebben bij het voorkomen van inbraak.

Wat maakt kunststof kozijnen inbraakveilig?

Kunststof kozijnen zijn niet alleen vanwege hun duurzaamheid en isolerende werking weg te denken. Ze zijn ook ontworpen om het inbrekers nagenoeg onmogelijk te maken. Dit komt doordat Select Windows kozijnen zijn gemaakt met de profielen van Schüco, die worden uitgerust met een stalen kern aan de binnenkant. In tegenstelling tot hout, is dit lastig om doorheen te boren en ook een breekijzer of schroevendraaier heeft er zeer veel moeite mee.

Inbraakwerende sloten met veilig beslag

De veiligheid hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van de sloten en het raam- en deurbeslag. Scharnieren, grepen en afwerkingsaccessoires zijn vaak de zwakste schakel zijn waar inbrekers naar op zoek zijn. Daarom voeren we onze deuren standaard uit met meerpuntssluitingen en minimaal SKG** beslag. Dit is uitgebreid op inbraak getest en voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Onafhankelijke kwaliteitscontrole door VKG

Om te zorgen dat u er helemaal gerust bijzit, is het ook goed om te weten dat de kwaliteit van de kozijnen onafhankelijk wordt gecontroleerd door het VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie). Aanblik heeft dan ook het VKG-keurmerkcertificaat. Dit alles garandeert dat uw deuren en kozijnen niet alleen veilig, maar ook van de hoogste kwaliteit zijn.

Optimale beveiliging met veiligheidsglas

Nu u weet dat de sterke kunststof kozijnen en het veilige deurbeslag het inbrekers wel erg moeilijk maken, is glas natuurlijk het volgende waar we aan denken. Een schuifpui bijvoorbeeld, kan door de grote glaspartij extra kwetsbaar zijn. Daarom voorzien we een schuifpui van gelaagd veiligheidsglas. Dit bestaat uit meerdere lagen met folie ertussen. Daardoor ontstaat bij een inbraak een ster in het ruit en kan je nog steeds niet gemakkelijk de woning betreden.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor PADK-beslag (Parallel Afstelbaar Draai Kiep-beslag) in zowel een schuifpui of een draaikiepraam. Hiermee kunt u naast de draai en kiepstand, het bewegende deel van het raam naar binnen schuiven om een ventilatiekierstand van 6 mm te creëren. Hiermee kunt u ventileren terwijl het raam “dicht” is. Geheel inbraakveilig, want deze stand heeft het PolitieKeurmerk Veilig Wonen.

Tips om inbraak te voorkomen

Voorkomen blijft beter dan genezen, en daarom geven we wat extra tips om inbraak te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan lampen die automatisch aan en uit gaan wanneer u niet thuis bent. Dit kan bijvoorbeeld met een tijdschakelaar. Buitenverlichting kan ook geen kwaad omdat dit uw woning voor inbrekers minder aantrekkelijk maakt. Kijk op de website van Select Windows voor meer handige tips.

Bezoek onze showroom voor inbraakveilige kozijnen

Wilt u meer weten over hoe u uw woning kunt beveiligen via ramen, deuren of de schuifpui? Onze adviseurs vertellen u graag meer over onze inbraakveilige kozijnen. Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor een gesprek in onze showroom in Wormerveer.